Maxima geeft Nederlandse kinderen cadeautje

Ze is net Sinterklaas: op haar verjaardag geeft ze ‘cadeautjes’ weg. Prinses Máxima heeft namelijk vandaag het startsein gegeven voor een nieuw initiatief: Kinderen maken Muziek. De prinses deed dat tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde in Den Haag. Het idee voor Kinderen maken Muziek is afkomstig van Máxima zelf en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in Nederland in aanraking te laten komen met een muziekinstrument en samen muziek te laten maken. Ook de kinderen die daar anders niet de kans voor krijgen. Máxima heeft het idee samen met het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie uitgewerkt.In haar toespraak benadrukte Máxima dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen bij kinderen. Tijdens haar bezoeken aan organisaties in heel het land zag ze dat naar voren komen. Ze gunt ieder kind het plezier en de voldoening die het samen spelen met zich meebrengt. Uit onderzoeken blijkt verder dat muziek maken een positief effect heeft op iemands stemming en op de verbeeldingskracht. Verder verbetert het abstractievermogen en het analytisch denken en wordt door samen muziek te maken de ontwikkeling van sociale vaardigheden gestimuleerd.  Máxima hoopt dat binnen tien jaar een kwart van de kinderen tussen 8 en 14 jaar meedoet aan het programma. Ze zag haar verjaardag als een goede gelegenheid het plan bekend te maken. “Als je jarig bent, betekent dit meestal dat je cadeaus krijgt. Ik wil een cadeau geven aan mezelf, of eigenlijk aan de kinderen van Nederland.”

Nou, hoe lief! Dank je wel.

Lees ook:Prinses Máxima bezoekt ontbijtende basisschool
Lees ook:Amalia is alweer drie en paps maakt foto’s
Lees ook:Kinderen betalen theaterkaartje met oude muziekinstrumenten
Lees ook:Fonds wil alle kinderen in Nederland aan de muziek hebben
Lees ook:K3 lanceert nieuwe single met oranje randje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>