Zo leer je kinderen wat een moestuin is!

Ik heb sinds een paar maanden een moestuin (radijsjes, peultjes, wortels, lenteuitjes en tomaten) en de kinderen vinden het razendinteressant wat daar allemaal in korte tijd naar boven komt. Ik hou ervan; kinderen die weten wat er groeit en bloeit.  Intratuin ook. Het tuincentrum biedt kinderen op het online platform Intratuintjes.nl en in de vele tuincentra handvatten om zelf eenvoudig een eigen moestuin te starten. Of het nu om een klein balkon gaat of een riante tuin, kinderen vinden in de winkels van Intratuin eenvoudig de Intratuintjes benodigdheden die hen helpen een moestuin aan te leggen Leuk! Hun moestuinprestaties kunnen ze via het online platform delen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daar, en via hyves, hebben kinderen de mogelijkheid om tips met elkaar uit te wisselen. Ik hou wel van dit soort initiatieven. Leuk!Met de introductie van het kinderconcept wil Intratuin een bijdrage leveren aan het stimuleren van buitenactiviteiten en gezondere eetgewoonten bij kinderen in Nederland. Bovendien wil Intratuin kinderen laten ervaren hoe leuk het is om in de tuin te werken en spelenderwijs te leren over planten. Het is een stap die de komende maanden tot meer activiteiten zullen leiden. Karin Witteveen van Intratuin over het project: “Het concept is ontstaan vanuit onze ideologie om kinderen te stimuleren zelf aan de slag te gaan in de tuin. Om meer te leren over planten, hen enthousiast te krijgen over het zelf kweken en het leren verzorgen van planten. Zelf kweken leidt tot beter eten. Want, zelf gekweekte boontjes zijn ineens wel lekker en willen kinderen aan iedereen laten zien.”

Kinderen met moestuinambitie kunnen via Intratuintjes.nl aan de slag. Ze vinden er een stappenplan waarmee ze hun moestuin eenvoudig kunnen starten. Aan de hand van een boodschappenlijstje, de zaaikalender en andere praktische kweektips kunnen kinderen zo aan de slag. De Intratuinwinkels bieden bovendien alle Intratuintjes producten die ze nodig hebben.

Lees ook:Een zelfgemaakte poster als geboortegeschenk
Lees ook:‘Handen uit de mouwen!’ – Start van het schooltuinseizoen
Lees ook:Eieren schilderen met Pasen
Lees ook:De zelfstandigheid van je kind stimuleren
Lees ook:De speelboom uit de jaren ’70 is weer helemaal terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>