De zelfstandigheid van je kind stimuleren

Je kind kan veel meer dan je soms denkt: zelf iets pakken, zelf aankleden, zelf de boterham smeren of helpen met koken. Soms willen kinderen niks doen en dan dreinen en zeuren ze. Soms wil jij ze niks laten doen en dan worden ze driftig en vervelend.

Pfff, het is dan ook soms niet gemakkelijk om met je kind mee te groeien. Als je de zelfstandigheid van je kind kunt stimuleren en kunt aansluiten op wat je kind al kan, maakt het opvoeden zelfs een stuk leuker en gezelliger. Op deze engelstalige site vind je informatie over het stimuleren van de zelfstandigheid, vanaf de geboorte tot de tienertijd.

Lees ook:Wat een leuke geboortevlag!!!
Lees ook:Zorgeloos
Lees ook:Kijk, vergelijk en verrijk de ontwikkeling van je kind
Lees ook:Groeien doe je samen – Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind
Lees ook:Praten met je baby, je peuter, je kleuter en je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>