Mobiel bellen veiliger voor kinderen

EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) is tevreden dat gsm-bedrijven hun diensten veiliger maken voor kinderen. De bedrijven introduceren in Europa steeds meer technieken waardoor kinderen moeilijker kunnen uitkomen bij porno en andere diensten voor volwassenen. Inderdaad een goed initiatief. Zo had mijn zoontje zich binnen tien minuten na het krijgen van zijn eerste mobiele telefoon al geabonneerd op een sport-sms-dienst. Daar ging zijn beltegoed. Moet toch niet kunnen?Kroes vindt wel dat de bedrijven ouders bewuster moeten maken van de nieuwe gevaren. „Temeer daar niet alle ouders even vertrouwd zijn met de laatste snufjes van de gsm van hun dochter of zoon”,
Volgens Kroes hebben nu 83 aanbieders van mobiele diensten een gedragscode uit 2007 voor veiliger gsm-gebruik voor tieners en kinderen ondertekend. Die aanbieders beheren 96 procent van alle gsm-klanten in de EU.
Sommige aanbieders belettten kinderen de toegang tot inhoud voor volwassenen. In Letland kunnen ouders de internettoegang op de gsm van hun kind gratis blokkeren. Italiaanse aanbieders gebruiken kleurcodes die aangeven of de inhoud voor iedereen geschikt is.
Onlineveiligheid van kinderen die op intermet of op de gsm surfen, is een van de kernprioriteiten van Kroes als EU-commissaris voor digitale zaken.

Lees ook:Habbo Hotel en Xbox Live veilig voor kinderen
Lees ook:Kinderen en tieners worden door exploitanten mobiele telefonie beschermd tegen gevaren mobiel bellen
Lees ook:Geen reclame meer voor frisdranken
Lees ook:Sms-diensten veel te aantrekkelijk voor kinderen
Lees ook:Slapen wordt voor Europese baby’s steeds veiliger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>