Habbo Hotel en Xbox Live veilig voor kinderen

Een onderzoek van de Europese Commissie wijst uit dat slechts twee van de negen onderzochte sociale netwerken veilig zijn voor kinderen. Enkel bij Habbo Hotel en Xbox Live worden persoonlijke gegevens afgeschermd voor ongewenste ogen, meldt de Telegraaf. De websites staan standaard zo ingesteld dat profielen van gebruikers alleen zichtbaar zijn voor hun vriendenlijst. De andere onderzochte diensten zijn Skyrock, Dailymotion, Windows Live, YouTube, Flickr, Stardoll en Yahoo! Pulse. Jammer dat Ecky er niet tussen staat, want dat is waar mijn zoontje zich het liefst mee bezig houdt! “Jonge mensen genieten en hebben veel profijt van sociale netwerken, maar zijn zich vaak niet bewust van de risico’s,” zegt Europees commissaris van Digitale Agenda Neelie Kroes, die aankondigt maatregelen te nemen om het internet veiliger te maken voor kinderen. “De sociaalnetwerksites moeten hun verantwoordelijkheid tegenover deze jongeren serieuzer nemen,” luidt het.

Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:Nederlandse kids voorlopers in Europa op gebied van sociale netwerken
Lees ook:Meisjes van 7 zien ‘slank zijn’ als schoonheidsideaal
Lees ook:Kinderen met hoog IQ vaker vegetarisch
Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>