Mobieltjes maken kinderen te impulsief

Het versturen van berichtjes met een mobiel moedigt kinderen aan impulsief te reageren zonder na te denken over hun daden. Ook zorgt het dat ze vaker fouten maken in andere aspecten van hun leven, dat blijkt uit een recente studie. Oeps… Heb ik ons zoontje net een paar weken geleden zijn eerste mobiel overhandigd. Al die onderzoeken maken het er ook niet veel beter op…Professor Michael Abramson analyseerde het telefoongebruik van kinderen tussen 11 en 14 jaar en liet hen verschillende computertests uitvoeren. Een kwart van de kinderen pleegde meer dan 15 telefoontjes per week, een kwart van hen verstuurde meer dan 20 berichtjes per week. Zo ontdekten de onderzoekers dat de hersenen van de kinderen die vaak hun telefoon gebruikten anders werkten. Abramson: “De kinderen die vaak sms’ten, legden vaak sneller sommige tests af, maar ze behaalden een minder hoge score. We denken dat het regelmatige gebruik van gsm’s, en zeker de woordenboeken bij sms’en, hen traint om sneller maar minder correct te zijn. Met zo’n woordenboek moeten kinderen slechts enkele letters typen en de gsm vult het woord voor hen aan. Zo verandert het gebruik van een gsm de manier waarop kinderen leren en maakt hun gedrag impulsiever. ” Abramson zegt dat de straling van de gsm tijdens het sturen van berichten niet verantwoordelijk kan zijn voor dit meer impulsieve gedrag van kinderen.
Experts waarschuwen dat dit effect kan hebben op een hele generatie. In Groot-Brittanniƫ heeft meer dan negen op de tien zestienjarigen een eigen gsm, bij lagere schoolkinderen is dat 40 procent.

Lees ook:Hierom mag je kind geen mobieltje mee naar bed!
Lees ook:Onze kinderen bewegen te weinig, drinken teveel en roken
Lees ook:Waarom een jongetje beter een meester dan een juf voor de klas heeft
Lees ook:Energiedrankjes moeten verboden worden voor kids onder de 13!
Lees ook:Van Dale komt met medisch woordenboek voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>