Steeds meer kinderen fietsen slecht

Ik houd mijn hart vast als mijn dochter van vijf op haar fiets stapt. Ze wankelt alle kanten op en houdt haar stuur geen seconde recht. Onze zoon daarentegen, fietst al vanaf zijn derde hartstikke goed. Mijn dochter is echter niet de enige die het fietsen slecht onder de knie heeft. Het aantal -16-jarigen die niet of onvoldoende overweg kan op twee wielen, stijgt in vergelijking met vroeger. 1 op 10 Britse kinderen rijdt niet op de fiets omdat hun ouders hen te weinig laten buitenspelen, zo blijkt uit onderzoek van Kellogg’s. Op HLN vind je veilige tips! Lekker laten fietsen die kids.

Lees ook:Fietsen naar school? Daar doen we niet meer aan…
Lees ook:Cursus leren fietsen zonder zijwieltjes
Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Twee emmertjes water halen
Lees ook:Tweedehands fietsen voor kinderen in asielzoekerscentra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>