Bestel je baby! Blauwe ogen? Bruin haar? Zeg het maar!

Een Amerikaanse kliniek heeft opschudding veroorzaakt door toekomstige ouders de mogelijkheid te bieden om voorkeuren op te geven voor hun baby, zoals haar- en oogkleur. Ik kan me er wel iets bij voorstellen! Het kan toch niet zo zijn dat we baby’s op bestelling gaan leveren? ‘Oh nee, deze had ik niet besteld! Doe die maar terug!’ Zieke toestand…
 
The LA Fertility Institues van Dr. Jeff Steinberg, een pionier van IVF in de jaren zeventig, verwacht volgend jaar de eerste voorkeursbaby. Zo vertelt hij de BBC.

De techniek, Pre-implantatie Genetische Diagnostiek (PGD), is in eerste instantie bedoeld om genetische afwijkingen in embryo’s op te sporen. Vruchtbaarheidsexperts zijn bang dat de service van de kliniek zal afleiden van de andere mogelijkheden van de techniek.

Volgens Steinberg kunnen koppels voor zowel medische als cosmetische diensten bij zijn kliniek terecht. De cosmetische mogelijkheden worden aangeboden aan stelletjes die al gebruik maken van PGD om medische redenen.

“Het is geen gevaarlijke weg, maar een onbekende”, aldus Steinberg. De techniek is al jaren geschikt voor cosmetische doeleinden. “Het is tijd voor iedereen om het hoofd uit het zand te halen.”

Lees ook:‘Bestel’ bij een kliniek een zoon of een dochter
Lees ook:Mobiel bellen veiliger voor kinderen
Lees ook:Kinderen van lesbische ouders presteren boven gemiddeld
Lees ook:Blinde honden behandeld met gentherapie
Lees ook:Kindertrauma’s trigger voor schizofrenie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>