50 euro boete als je nu al illegaal met kids op vakantie bent

Vandaag illegaal met je schoolgaande kinderen en route naar de wintersport? Reken maar dat je een bekeuring krijgt. Er is momenteel een ware zoektocht gaande naar kinderen die eigenlijk op school hadden moeten zitten en er wordt gestraft! Maar goed, voor de boete (50 euro) zit je wel een dagje eerder op de piste! En ben je de ergste files voor. Het zou het mij wel waard zijn… Wij zijn echter braaf en gaan maandag pas.De controle op ongeoorloofd schoolverzuim heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Zo werden vorig jaar ouders die hun kroost voor een weekje zon of sneeuw van school hielden, massaal beboet. Volgens justitie werd in 2007 alleen al in de regio Den Haag 719 ouders een boete opgelegd; het jaar daarvoor waren dat er 438. Per dag geldt een boete van vijftig euro, oplopend tot maximaal 1500 euro. Ook kan een taakstraf volgen. De Haagse officier van justitie kondigde onlangs aan dat ook dit jaar flink zal worden gecontroleerd op verzuim. Volgens deze officier jeugdcriminaliteit is de toename van het aantal boetes overigens niet direct het gevolg van meer spijbelen, maar vooral van de verscherpte controles en het aanstellen van meer leerplichtambtenaren.

Lees ook:Iederwijsschool ouders horen geldboete tegen zich eisen
Lees ook:Tonino mogelijk onterecht beschuldigd
Lees ook:Frankrijk maakt korte metten met kinder Missverkiezingen
Lees ook:Vijf euro voor mooie rapporten, vijftig euro voor verjaardagen kind
Lees ook:Bekeuring voor zwangere vrouwen die roken

1 Reacties // Reageer

One thought on “50 euro boete als je nu al illegaal met kids op vakantie bent

  1. DJ-Chris

    Ach, dat roepen ze ieder jaar, iedere keer zou er weer zeer streng worden gecontroleerd. In de jaren ’90 toen ik zelf nog kind was, gingen we altijd 3 weken weg i.p.v 2. Toen waren ze ook al aan het rondbrullen dat ze heel streng zouden controleren, stond er ook in de krant dat personen boete’s zouden hebben gekregen van 500 gulden. Nooit wat van gemerkt. Waar officieren zich niet wel druk om kunnen maken, zonde van de tijd..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>