Peuters kunnen liefde ontwikkelen voor robot

Onderzoekers lieten een robot los bij een groep peuters van ongeveer twee jaar oud. De kinderen omarmden de robot van Sony met alle liefde. Dat is makkelijk, niet? Hoeven we in de toekomst helemaal niet meer naar de kinderen om te kijken. 's Morgens zet je ze voor de tv, dan mogen ze een uurtje met de robot spelen. Daarna naar bed. 's Middags draag je ze over aan de au pair, voor het eten nog even internetten en de robot brengt ze naar bed. Wie zegt er eigenlijk dat opvoeden zwaar is? Het gaat alleen maar makkelijker worden!

Hier gaat het om een giechelende robot die, iedere keer als de kinderen het hoofd aanraken gaat lachen. De onderzoekers waren verbaasd over het feit dat de kinderen hun interesse in de robot niet verloren, zoals dat normaal gesproken wel het geval is. Na twee weken waren ze nog steeds geïnteresseerd in de robot en begonnen ze hem zelfs te behandelden alsof hij een van hen was.  Na enkele maanden bleken de kinderen de robot niet alleen te zien als een grappig en interessant verschijnsel, maar ook echt als een wezen dat liefde en aandacht nodig heeft. In de video is te zien hoe een van de kinderen de robot toedekt met een deken nadat deze (omdat de batterijen op zijn) op de grond is gaan liggen.

Een van de onderzoekers vertelt in wetenschapsblad NewScientist niet uit te sluiten dat robots in de toekomst gebruikt kunnen worden als schoolklasassistent. "Het onderzoek toont aan dat we met de huidige technologie robots kunnen maken die gedurende langere tijd een band kunnen aangaan met peuters." Hoe oudere kinderen en volwassenen reageren op de robots is nog niet onderzocht.

Bron: Planet

Lees ook:Negen maande oude baby nu ook als robot verkrijgbaar
Lees ook:En het is….een babyrobot!
Lees ook:Vos en robot opkomende trends bij geboortekaartjes
Lees ook:Baby lacht met een reden…
Lees ook:Hoe een robot een kind met autisme gaat helpen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>