Protesten tegen verbod op slaan kinderen

Vele honderden mensen zijn in verscheidene plaatsen in Nieuw-Zeeland de straat op gegaan om te demonstreren tegen een wetsvoorstel dat voorziet in een verbod op het slaan van kinderen. Het voorstel lijkt te kunnen rekenen op een meerderheid in de volksvertegenwoordiging terwijl een meerderheid van de bevolking tegen lijkt te zijn. De pedagogische tik op de vingers of op de kont moet wat mij betreft ook echt gewoon kunnen. Meppen om het meppen gaat natuurlijk nergens over. Maar na zes keer waarschuwen dat je kind echt niet aan een scherp mes mag komen, krijgen ze van mij een tik.

Voor het parlement in Wellington verzamelden zich naar schatting vierhonderd mensen met spandoeken om hun ongenoegen te uiten over het voorstel. In Christchurch, de grootste stad op het zuidereiland, protesteerden circa duizend mensen. Meer dan 50.000 handtekeningen zijn opgehaald in de hoop dat er een referendum over de kwestie wordt uitgeschreven.

Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan
Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Ombudsman voor ongeboren kind
Lees ook:Twee weken verlof voor verse jonge vaders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>