Twee weken verlof voor verse jonge vaders

Hehe, Nederland lijkt eindelijk eens iets te gaan doen aan het relatieve korte verlof dat mannen hier krijgen als ze net vader zijn geworden. Nu worden werkende jonge vaders twee dagen na de geboorte van een kindje alweer op het werk verwacht, maar dit gaat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen. Twee dagen is natuurlijk ook echt veel en veel te kort! Dan ben je nog amper bekomen van wat je net is overkomen!Zwangerschapsverlof voor mannen zal uitgebreid worden naar twee weken, zo meldt het AD naar aanleiding van een vergadering van de commissie Vrouwenrechten van het Europees Parlement. Een meerderheid stemde tijdens de bijeenkomst voor de plannen. Europese werkgevers- en werknemersorganisaties zullen vermoedelijk geen roet in het eten gooien: volgens de krant is de algehele Europese opinie over de plannen althans positief. In Nederland gaan echter ook andere geluiden op, zo meldt het FD. De nieuwe regeling zou het bedrijfsleven bijna 200 miljoen per jaar kosten en dat lijkt met name in het licht van de economische recessie tot kritiek te leiden. Loes van Embden, secretaris sociale zaken bij ondernemingsorganisatie VNO-NCW, reageerde bijvoorbeeld ‘onthutst’ op de plannen. Eveneens werd tijdens de vergadering gesproken over verlenging van zwangerschapsverlof voor Europese vrouwen. Dit wordt uitgebreid naar 20 weken. In Nederland is dit nu 14 weken. De nieuwe regels zullen voor alle EU-landen gaan gelden die nu nog allemaal hun eigen, verschillende verlofafspraken hanteren.
Het parlement moet zich nu plenair over de kwestie uitspreken en zal uiteindelijk samen met de lidstaten over de voorstellen beslissen. Niet alleen Nederland, maar ook Groot-Brittanniƫ is echter kritisch over de kosten van het plan.

Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?
Lees ook:‘Vaders hebben recht op twee weken vaderverlof’
Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>