CJP probeert meer jongeren aan het lezen te krijgen

     Dat lezen bijdraagt aan onze algemene ontwikkeling weten we allemaal. We hebben allemaal liever dat ons kind eens wat vaker een boek pakt dan dat het de zoveelste soap langszapt. CJP denkt daar net zo over. En om de jeugd daarwerkelijk meer te laten lezen wordt er in de boekenweek actie gevoerd. Ieder nieuw CJP-lid ontvangt dan namelijk een gratis Boekenbon van 10 euro.

CJP stelt zich ten doel jongeren te verleiden om meer aan cultuur te doen. Daar horen volgens CJP ook literaire boeken bij. Meer informatie over de actie en het laatste 'boekennieuws' is te vinden op: www.cjp.nl.
De Boekenbonactie is een reactie op de het laatste tijdsbestedingsonderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau uit oktober 2006 waarin blijkt dat studenten en jong volwassenen (20-34) nog maar 48 minuten per week besteden aan het lezen van boeken. Dat is minder dan in de afgelopen jaren en veel minder dan oudere generaties. In het CJP Magazine en op www.cjp.nl wordt veel aandacht besteed aan boekrecensies, achtergronden en interviews met schrijvers. CJP informeert niet alleen maar regelt daarnaast kortingen bij culturele instellingen om jongeren te verleiden. Bij boeken is dit niet mogelijk omdat de Wet op de Vaste Boekenprijs algemene korting op boeken verbiedt. CJP wil met het beschikbaar stellen van Boekenbonnen in samenwerking met Boekenbon BV jongeren toch stimuleren in het aankopen van boeken. Met dit doel is CJP ook aanwezig op de Dag van de Literatuur (15 maart, De Doelen in Rotterdam) waar onder de 6000 aanwezige middelbare scholieren de actie ook nog eens gepromoot gaat worden.

De Boekenbonactie duurt van midden februari tot en met de Boekenweek (14 t/m 24 maart). In totaal kunnen 2000 jongeren meedoen aan de actie.

Lees ook:Nijntje heeft eigen boekenbon
Lees ook:Lezen: begrip en techniek
Lees ook:Hoe Facebook een klein jongetje aan het lezen krijgt…
Lees ook:Nederlandse kinderen lezen steeds slechter (de mijne doet mee!)
Lees ook:Lezen doet veel voor de toekomst van een kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>