Hoe Facebook een klein jongetje aan het lezen krijgt…

Wow, wow. Mathew Flores (12) uit het Amerikaanse Salt Lake City houdt van lezen, maar hij las alleen  kranten en reclamefolders lezen, omdat zijn ouders geen geld hadden voor boeken. Een postbode uit de buurtplaatste een bericht op Facebook om Mathew te helpen. Hij besloot zijn Facebookvrienden te vragen om de jongen wat boeken te sturen en hoopte op ongeveer 50 boeken. Maar dat werden er meer, veel meer. Mathew heeft al honderden boeken toegestuurd gekregen uit onder andere Engeland, Australië en India. Deze boeken zijn voor jou, zeiden ze, zegt Mathew tegen nieuwsstation KSL. Ik dacht dat ze een grapje maakten, maar ze waren echt voor mij. Ik ben er superblij mee. Mathew heeft postbode Lynch beloofd alle boeken uit te lezen en kan niet wachten ze met anderen te delen. I like! I like this SO MUCH!

Lees ook:Kids lezen nauwelijks buiten school en krijgen zelden boeken
Lees ook:Minder kinderen in Taiwan
Lees ook:Lezen: begrip en techniek
Lees ook:De Wilde Voetbalbende: dat lezen jongens graag!
Lees ook:Baby George van Kate & William overladen met cadeaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>