VVD: straf kinderen (en ouders) als ze onder de 16 jaar alcohol drinken

Vandaag hoorde ik op het nieuws dat er flink wat woorden aan de Nederlandse taal zijn toegevoegd. Breezersletje is er een van. Wie kent d’r niet: het te jonge meisje dat zich bezat met mixdrankjes. Als het aan de VVD ligt zijn breezersletjes en andere kinderen die alcohol drinken terwijl ze de leeftijf van 16 nog niet bereikt hebben binnenkort strafbaar.

Hun ouders moeten een boete krijgen. Dat bepleit Henk Kamp, minister van Defensie en nummer drie op de VVD-lijst. Nu zijn alleen kroegbazen en slijters die alcohol schenken aan kinderen strafbaar, maar niet de kinderen zelf. Kamp denkt aan taakstraffen voor de kinderen op zaterdagochtend of in de vakantie.

Nederlandse jongeren drinken veel meer dan leeftijdsgenoten in andere landen. Ze zijn de zuipschuiten van Europa, aldus Kamp. ‘Op 14-jarige leeftijd drinkt inmiddels vrijwel iedere jongere. En dat gebeurt vaak gewoon waar de ouders bij zijn, ze krijgen het zelfs van hun ouders.’ Kamp vindt dan ook dat de ouders beter voorgelicht moeten worden.

Lees ook:Ouders na 1 januari niet strenger voor drinkende kinderen
Lees ook:Van drinken tijdens je zwangerschap krijg je ettertjes
Lees ook:Geef kinderen nooit ‘toch eens’ een klein slokje alcohol…
Lees ook:Jongeren overschatten eigen gezondheid behoorlijk
Lees ook:Drinken tijdens je zwangerschap kan ECHT niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>