Veel en veel te veel kindervoetjes tussen de spaken!

Schermafbeelding 2014-05-13 om 20.06.04De ANWB en het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag starten een actie om het grote aantal kinderen terug te dringen dat met een voet tussen de spaken van een fiets komt. Jaarlijks gaat het om 2800 tot 46000 kinderen, die behoorlijk ernstige verwondingen oplopen. Een op de drie slachtoffertjes houdt er zelfs een botbreuk aan over. Ik ken één zo’n horrorverhaal van een half afgeslagen hiel uit mijn omgeving en ben er sindsdien zo op gebrand dat dat ons nooit zal overkomen! Het lijkt mij namelijk echt meer dan afschuwelijk!
Het ziekenhuis schat dat de kosten van zogenoemde spaakverwondingen jaarlijks oplopen naar 1,9 miljoen euro. Bij kinderen én hun ouders zorgt het bovendien vaak voor emotionele schade. Tja, je kind heeft ontzettend veel pijn en jij zit natuurlijk met een enorm schuldgevoel! En onnodig, want het letsel is eenvoudig te voorkomen. De ANWB en het Juliana Kinderziekenhuis adviseren ouders te zorgen voor hardplastic jas- of voetbeschermers op de fiets. Daarnaast is een goed kinderzitje, waarbij de voeten beschermd of vastgegespt zijn, van groot belang. In voorgaande jaren maakte onder meer de Fietsersbond zich al hard voor deugdelijke kinderzitjes om het aantal voetjes dat tussen spaken komt te verminderen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:4400 kinderen op EHBO wegens voet tussen spaken
Lees ook:2.800 kinderen per jaar met voeten tussen spaken
Lees ook:Tweedehands fietsen voor kinderen in asielzoekerscentra
Lees ook:Ook kinderen kunnen lid worden van de ANWB
Lees ook:Kinderen inspecteren voor ANWB campings in binnen en buitenland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>