Speen kan wiegedood bij baby’s voorkomen

Schermafbeelding 2013-05-06 om 21.02.02Maak je geen seconde zorgen om je baby als je ‘m een speen hebt gegeven. Want volgens Australisch onderzoek aan een medisch instituut kan het gebruik van een speen tijdens de slaap zelfs de wiegendood voorkomen. Je bent dus goed bezig! Het onderzoek dat gedaan werd met 37 baby’s die bestudeerd werden tijdens hun slaap, suggereert dat baby´s minder kans hebben om te overlijden door wiegendood doordat de speen zorgt voor een beter hartritme. De effecten van de speen blijven ook nadat deze uit de mond van de baby is gevallen.Professor Rosemary Horne van het instituut legt uit dat een mogelijke oorzaak voor de wiegendood kan zijn dat de baby zichzelf niet meer wakker kan krijgen op het moment dat hij/ zij even stopt met ademen. Ook kan er plotseling een dramatische daling in de bloeddruk voorkomen. Horne gelooft dat het zuigen op een speen een positieve invloed heeft op het hartritme. Tijdens het onderzoek vonden Horne en haar collega´s dat baby´s die op een speen aan het zuigen waren, een gevarieerder hartritme hadden dan baby´s die sliepen zonder speen.
Het nationaal Australische gezondheidsinstituut erkend dat het zuigen op een speen mogelijk de wiegendood kan voorkomen alleen vinden ze het bewijs niet sterk genoeg om het gebruik van een speen te promoten. Het instituut adviseert jonge baby´s tot een maand geen speen te geven totdat de borstvoeding goed op gang gekomen is en het gebruik te stoppen tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Daarom kunnen kids beter in het donker slapen
Lees ook:Hersenafwijking mogelijke oorzaak wiegendood
Lees ook:Houd je baby warm tijdens het inenten!
Lees ook:Speentje voor prematuurtjes ontwikkeld
Lees ook:Nooit meer de speen van je baby kwijt…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>