Laat kinderen niet te snel na het eten tanden poetsen

Laat de kinderen niet te snel hun tandjes poetsen na het eten. Want het slechtste moment om te poetsen is binnen het half uur na het eten. Ook na het drinken van bruisende of zure drankjes blijf je beter van je tandenborstel af.  “Door op die momenten te poetsen, doe je het zuur namelijk verder doordringen in je tandglazuur én in de laag die eronder ligt, het dentine of tandbeen”, legt dr. Howard Gamble uit in een interview aan de New York Times.En dat werd ook bewezen in een wetenschappelijk onderzoek. Daarbij droegen vrijwilligers verschillende menselijke dentine-stalen in hun mond en testten zij verschillende poetsregimes uit. Uit die experimenten bleek duidelijk dat er meer schade was als de proefpersoon binnen de 20 minuten na een frisdrank zijn tanden poetste. Het zuur tastte namelijk de beschermende laag van hun tanden aan, waardoor ze demineraliseerden.
Wie een sterk gekruide maaltijd at, moest zelfs een uur wachten om de negatieve effecten van de poetsbeurt te vermijden. “Na die wachtperiodes van 30 à 60 minuten, bleek de slijtage echter niet meer te verhogen door het poetsen”, zeggen de wetenschappers. De conclusie: wacht na je maaltijd of drankje een uurtje om een aanval op je gebit te vermijden.

Lees ook:Appels eten helemaal niet zo goed voor de tandjes…
Lees ook:Het is slecht gesteld met de tanden van kinderen
Lees ook:Ouders, poets de tandjes van de kids eens beter!
Lees ook:Veel peuters en kleuters hebben slechte tanden
Lees ook:Zo poetsen je kinderen de tanden uitstekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>