Appels eten helemaal niet zo goed voor de tandjes…

Denk je je kinderen het beste voor te schotelen door ze een appel te geven, blijkt dat helemaal niet goed te zijn, lees ik net. Een appel eten kan namelijk vier keer zo schadelijk zijn voor je tanden als koolzuurhoudende drank.  De onderzoekers zochten naar een verband tussen tanderosie en voeding bij ruim 1000 mensen tussen de 18 en 30 jaar. Ze keken naar beschadigingen in het glazuur en het tandbeen. Mensen die appels eten hadden bijna vier keer zo vaak beschadigingen aan het tandbeen. Frisdrankdrinkers hadden geen verhoogd risico. Hm…wat moet ik daar nou weer mee?Ook vruchtensap, wijn en bier beschadigen de tanden, maar in mindere mate dan appels. Een appel kan vier theelepels suiker bevatten, wat de zuurgraad in de mond verhoogt. Deze zuren veroorzaken tanderosie. “Het gaat niet alleen om wat we eten, maar ook hoe we het eten. Appels zijn natuurlijk gezond, maar als je ze langzaam eet beschadigt de hoge zuurgraad van appels je tanden.”, zegt professor David Bartlett van King’s College London Dental Institute. Je kunt gerust appels blijven eten. De onderzoekers adviseren om een glas melk te drinken of een stukje kaas te eten bij je appel, want het calcium uit melk en kaas neutraliseert het zuur uit de appel. Water drinken nadat je een appel hebt gegeten helpt, omdat het water het schadelijke zuur wegspoelt.
Ook je tanden poetsen voordat je iets zuurs eet of drinkt beschermt de tanden. Vruchtensap kun je het beste met een rietje drinken, zodat het zuur minder in contact komt met je tanden.

Lees ook:Kaas effectief om gaatjes te voorkomen!
Lees ook:Laat kinderen niet te snel na het eten tanden poetsen
Lees ook:Kinderen die volle melk drinken wegen gemiddeld vier kilo minder dan leeftijdsgenootjes
Lees ook:Energiedrankjes veroorzaken ernstige tanderosie bij kids
Lees ook:Je kind wordt eerder dik van magere dan van volle melk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>