Mobiel bellen met je kind op je arm is slecht

Het Belgische Kind en Gezin raadt af te bellen met je kind op de arm. Er wordt aangeraden om de afstand tussen de toestellen en het kind zo groot mogelijk te houden en om de tijdsduur van de blootstelling aan de straling te beperken. Het is ook verstandig te bellen op een plek met een goede ontvangst, want bij een zwak of wisselend signaal zoekt het toestel constant verbinding en is de uitgezonden straling groter. Niet enkel voor gsm’s, draadloze telefoons en wifi, maar ook bij het gebruik van babyfoons wordt tot voorzichtigheid aangemaand. Jeetje…ik vind dit allemaal wel heel erg ver gaan hoor…“De onderzoeken naar straling geven geen eenduidige resultaten, maar uit voorzorg kiezen we er toch voor om deze aanbevelingen te doen. Het gaat om vrijblijvende maatregelen, maar we merken wel dat er meestal rekening mee wordt gehouden”, zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. Kind en Gezin zegt ook dat het de aanbevelingen van de experts van de Raad van Europa zeker eens zal bekijken en er indien nodig rekening mee zal houden.

Lees ook:Röntgenonderzoek kinderen kan met lagere straling
Lees ook:Kinderen gebruiken mobiele telefoons veiliger dan volwassenen
Lees ook:Houd kinderen in de gaten met de kleutermobiel
Lees ook:Mobiel bellen naar de Kindertelefoon vanaf volgend jaar gratis
Lees ook:Prachtige handreiking naar gezin met epileptisch kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>