Inactief kind? Neem een hond!

Ik weet niet of je er ook maar een beetje voor open staat, maar als je je inactieve kind weer een beetje aan de wandel wilt hebben, dan moet je eens overwegen een hond aan te schaffen! Wetenschappers van de Virginia University deden onderzoek naar het verband tussen het hebben van een hond en beweging. Onderzoeksleider John Sirard en zijn collega’s ondervroegen 618 adolescenten uit Minneapolis en hun ouders over het aantal honden dat ze thuis hadden en over hoeveel tijd ze besteedden aan beweging.Een week lang kregen – naast de ouders – ook 318 van de tieners een apparaatje om hun hoeveelheid beweging te meten. Kinderen uit gezinnen met een hond lieten daarbij vijftien minuten per week meer beweging zien dan leeftijdgenoten zonder hond.
De onderzoekers waren verbaasd dat het niet de ouders waren die de hond uitlieten. “We dachten dat, als hondenbezit een effect heeft, het wel op volwassenen zou zijn. Maar dat kwamen we niet tegen. We zagen het in de kinderen.” Toch kunnen de onderzoekers niet met zekerheid zeggen dat het aanschaffen van een hond direct helpt om kinderen aanzienlijk actiever te maken. “Maar of je de hond nou gaat uitlaten of niet, het zorgt er in elk geval voor dat je vaker uit je stoel komt. Elk beetje activiteit is belangrijk.”

Ik wil er alleen wel de kanttekening bij plaatsen dat het niet je enige reden moet zijn om een hondje te nemen. Er komt namelijk HEEL wat werk bij zo’n beestje kijken en daar moet je ook maar net de tijd voor hebben. Zo niet? Dwing je kind dan maar gewoon tot sporten.

Lees ook:Kinderen met hond bewegen meer
Lees ook:Hond beschermt kinderen tegen infecties
Lees ook:Veel snacken kan astma bij kids veroorzaken
Lees ook:Sporten tijdens zwangerschap zorgt voor slimme kindjes
Lees ook:Van MacDonalds en Burger King kunnen kids astma krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>