Kinderen met hond bewegen meer

Families die een hond hebben, houden er een actievere leefstijl op na dan mensen die geen hond hebben. Uit onderzoek van de University of London is nu gebleken dat kinderen met een hond gemiddeld 11 minuten per dag langer bewegen. Wij hebben een hond en ik kan dit verhaal bevestigen. DE kinderen nemen de hond regelmatig mee naar buiten om even lekker met ‘m in het weiland te rennen. En dat is allemaal nog los van de vele kilometers die ze al spelend hier in huis met ‘m maken.Voor het onderzoek – gepubliceerd in de American Journal of Public Health – werden 2056 Engelse kinderen tussen de negen en tien jaar bestudeerd.
Een week lang werden hun dagelijkse bewegingen bijgehouden. In totaal had zo’n 10 procent van de kinderen een hond in huis. De kinderen met hond bewogen elke dag 325 minuten; 11 minuten meer dan de kinderen zonder hond. Ook zetten ze elke dag 360 stappen meer. Dat volwassenen met een hond actiever zijn, was al onderzocht. Zij bewegen gemiddeld 25 procent meer dan volwassenen zonder hond. Waarom hondenbezitter meer bewegen is niet duidelijk. Volgens de onderzoekers is het een typisch geval van de kip en het ei.
Ze weten niet of actieve mensen een hond nemen, of dat een hond families actiever maakt. Waarschijnlijk is het een combinatie van beide.

Lees ook:Inactief kind? Neem een hond!
Lees ook:Worden televisiekijkende kinderen zeldzaam?
Lees ook:Waarom een hond goed is voor zwangere vrouwen
Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Neem een hond en voorkom astma bij je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>