Gratis lesmateriaal basisonderwijs gebaseerd op DE Sinterklaasboeken

ouwe Egberts ontwikkelt voor het tweede jaar hoogwaardig lesmateriaal speciaal voor  alle basisscholen (groep 1 t/m 5) van Nederland. Het lesmateriaal is gebaseerd op de thema’s van de bekende en geliefde Douwe Egberts Sinterklaasboeken die elk jaar door 3 bekende Nederlandse schrijvers worden geschreven. Dit jaar worden de boeken geschreven door Jan Terlouw, Carice van Houten en Herman Finkers.  De boeken worden in een grote oplage van ruim een half miljoen exemplaren, in samenwerking met supermarktketen C1000, op de markt gebracht. De lespakketten worden vanaf september gratis en laagdrempelig aangeboden aan alle basisscholen van Nederland. Ze zijn verkrijgbaar via www.hetbegintmetlezen.nl. Daarnaast kunnen ouders met hun kinderen vanaf begin november aan de slag met het gratis lesmateriaal voor thuis dat via dezelfde site verspreid wordt.Na de succesvolle introductie in 2011 waar meer dan 50% van alle basisscholen aan de slag ging met het lesmateriaal, komt er in 2012 een nieuw pakket lesmateriaal beschikbaar waar kinderen op school en thuis mee aan de slag kunnen om beter te leren lezen en schrijven. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Gerard van Midden. Hij is een autoriteit binnen zijn vakgebied en maakt al jarenlang veelvuldig en hoogwaardig kwalitatief lesmateriaal. In het lesmateriaal wordt op speelse en educatieve wijze aandacht besteed aan woordenschat, letter- en categoriekennis, rijmen en dichten, leesbeleving en creatieve activiteiten, alles geïnspireerd op de thematieken van de Sinterklaasboeken.

Het lesmateriaal is speciaal gemaakt voor gebruik op een digitaal schoolbord, maar er zitten tevens werkbladen bij die thuis gebruikt kunnen worden. Hierdoor ontstaat een unieke inhoudelijke samenwerking, rond de boeken, tussen school en thuis en daar profiteren kinderen optimaal van.

Douwe Egberts is al vier jaar een trouwe bondgenoot van Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting is in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, met als doel het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Met dit lesmateriaal levert Douwe Egberts een belangrijke bijdrage aan de oproep van Stichting Lezen & Schrijven: Lees 15 minuten per dag!

Lees ook:Prinses Laurentien schrijft Sinterklaasverhaal voor landelijke leesactie
Lees ook:8.000 scholen krijgen gratis Sinterklaasprentenboek van André Kuipers
Lees ook:Woezel & Pip voorleesrecord dinsdag 9 september bereikt 55.000 peuters en kleuters
Lees ook:Laaggeletterdheid
Lees ook:Superboek.nl laat dylectische of slechtziende kids lezen met de oortjes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>