Laat je kind een half uur extra slapen voor betere concentratie

Slechts een half uurtje extra slaap: dat kan bij kinderen al een heel verschil geven in de concentratie en prestaties op school, zo beweren onderzoekers van de Canadese McGill University in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Nou: dan moeten we dat maar eens gaan doen! Het is een eenvoudige investering, met blijkbaar een grote opbrengst. Ik ben voor! Reut Gruber bestudeerde 34 kinderen van 7 tot 11 jaar die geen medische, slaap-, leer- of gedragsproblemen hadden. Hun bedtijd werd gedurende een week wat vervroegd of verlaat. Ook droegen ze een horloge dat hun slaap en activiteiten meette. De ouders en leraren van de kinderen rapporteerden aan het eind van de week hoe het overdag met ze ging.
Bij de kinderen die gedurende het experiment elke nacht 27,36 minuten extra sliepen, was overdag verbetering te zien. Ze waren minder impulsief, minder snel afgeleid, hadden minder driftbuien en huilden minder. Voor de kinderen die juist minder sliepen, gold juist het tegenovergestelde. “Kleine veranderingen in de bedtijden kunnen veel opleveren. Als je bedenkt wat voor impact korte ‘power naps’ van vijftien tot twintig minuten hebben, kun je zien dat deze hoeveelheid extra slaap een positief effect kan hebben op het humeur, de aandacht en het welzijn”, zegt Gruber.

Lees ook:Actieve kids slapen stukken sneller
Lees ook:Langslapende kinderen eten minder en zijn lichter
Lees ook:Daarom moet je peuters ‘s middags laten slapen!
Lees ook:Daarom kunnen kids beter in het donker slapen
Lees ook:Wat is goed is aan uitslapende kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>