Toekomstbeeld: woensdagmiddag kinderen naar school

Basisscholieren zouden elke dag even lang naar school moeten. Ook moeten ze eerder beginnen en kortere lunchpauzes krijgen. Dat zou meehelpen de groeiende wachtlijsten voor de buitenschoolse opvang te bekorten, zegt de MO-groep. Ik vind het waanzin. De lunchpauzes zijn rustmomenten voor de kinderen, en daar moet niet mee gerommeld worden. Bovendien breekt de woensdag de week en is het het ultieme moment voor kinderen om aan sport te doen. Kortom: wat mij betreft een bijzonder slecht plan.

De brancheorganisatie voor kinderopvang wordt dit jaar geconfronteerd met een gestegen vraag van 21 procent. Nu willen de meeste ouders opvang voor maandag, dinsdag en donderdag, omdat woensdag- en vrijdagmiddag vaak vrij wordt gegeven.

Tja… dat probleem lossen ze wat mij betreft op een andere manier op!

Wat vinden jullie?

Lees ook:Er komen lange wachtlijsten voort de kinderopvang
Lees ook:Kinderen vanaf 0 jaar naar school!
Lees ook:Kinderopvang voor steeds meer ouders te duur
Lees ook:Opvang en onderwijs kinderen in toekomst op één plek
Lees ook:Steeds meer kinderen naar de kinderopvang

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Toekomstbeeld: woensdagmiddag kinderen naar school

  1. Jeannet Zwols

    Ik vind het wel een prima idee om de schooltijden anders in te delen. In Duitsland gaan de kinderen zelfs 6 dagen per week naar school. In Nederland zouden we de kinderen tussen 8 en 14.00 uur kunnen laten gaan met een pauze tussen de middag waarbij de kinderen een half uurtje hebben voor een boterham.
    Na 14.00 uur kunnen de kinderen elke middag sporten, zwemmen enz. Voor de buitenschoolse opvang worden deze lange middagen ook interessant, nu kan er een activiteit worden aangeboden.
    Volgens mij zijn alle partijen hier mee gebaat. ( ik weet niet het exacte aantal schooluren)

    Jeannet Zwols

      /   Reply  / 
  2. Carlo

    Volledig mee eens!! Herverdeling van schooltijden is mijns inziens alleen te verantwoorden als het voor de kinderen een verbetering is en niet uit economische redenen of gemak voor de ouders. Coninuroosters zijn voor veel kinderen een ramp. Constant in die drukte moeten zitten is voor veel kinderen heel moeilijk. Daarnaast merk je dat de middaguren veel minder rendement hebben en hierbij spreek ik uit ervaring. Wat betreft het sporten en zo: dat doe je toch lekker zelf met je kind? Dat hoort toch bij het ouder zijn?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>