Steeds meer kinderen naar de kinderopvang

Het is duidelijk dat we uit de crisis komen! Het aantal kinderen in de kinderopvang is afgelopen jaar gestegen. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2014 maken er 9000 meer kinderen gebruik van de kinderopvang. Wel is het gemiddeld gebruik verder afgenomen. Het aantal uren opvang per kind zakte met 0,4 uur. Per saldo was er een lichte stijging. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het ministerie van SZW. Het aantal locaties voor dagopvang en bso is redelijk stabiel gebleven het afgelopen jaar. Het aantal locaties voor dagopvang en bso is redelijk stabiel gebleven het afgelopen jaar.
In de kwartaalcijfers van het ministerie is een overzicht gegeven van de ontwikkelingen op gebied van gebruik, aantal kinderopvanglocaties en arbeidsmarktparticipatie. Nader geanalyseerd blijkt dat het gebruik van kinderopvang vooral is toegenomen bij de inkomens tussen 1,5 modaal en drie keer modaal. Bij de lagere inkomens (tussen 130% van het minimumloon en modaal) is het gebruik het meest afgenomen (3,1 %). De arbeidsmarktparticipatie blijkt licht gestegen te zijn. Ook eind vorig jaar bleek al dat bij de lagere inkomens de vraag naar kinderopvang het sterkst is gedaald. Het aantal locaties voor dagopvang en bso is redelijk stabiel gebleven het afgelopen jaar. Het aantal gastouders is daarentegen sinds januari 2014 met een kleine 5000 gedaald. Het aantal uren gebruik per kind per maand is de afgelopen jaren flink gedaald: van 67 uur in 2012 naar 58 uur gemiddeld in het vorige kwartaal. De daling is met 12,5 uur in de dagopvang het grootst (van 95,6 naar 83,1 uur gemiddeld).  Het gebruik van bso en gastouderopvang zakte met gemiddeld 5 uur per maand.

Lees ook:Steeds minder kids naar de kinderopvang
Lees ook:Het gaat slecht in de kinderopvang…
Lees ook:Kinderopvang voor steeds meer ouders te duur
Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Het Nederlandse kind is meer gaan sporten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>