Onderzoek Inspectie van het Onderwijs naar seksueel gedrag basisschoolleerlingen

De Inspectie van het Onderwijs stelt een onderzoek in naar de omvang van seksueel gedrag tussen basisschoolleerlingen waarmee ze grenzen overschrijden en hoe scholen daarmee omgaan, zo heeft de woordvoerster van staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs donderdag gezegd. De aanleiding hiervoor is een uitzending van Netwerk waarin gewag werd gemaakt van drie gevallen waarin daar sprake van zou zijn.

Onderwijsbond AOb roept scholen op er nu al werk van te maken. Zij moeten met docenten en ouders praten over de manier waarop zij daarmee omgaan en er afspraken over vastleggen in een veiligheidsplan.

Volgens een woordvoerder van de inspectie komt het wel vaker voor, maar is niet duidelijk hoe vaak. Scholen zijn niet verplicht het seksueel gedrag te melden. De inspectie verwacht wel van scholen dat zij het weten als dit speelt op hun school en dat ze er iets mee doen.

Lees ook:Iederwijsschool ouders horen geldboete tegen zich eisen
Lees ook:Geen geld meer voor scholen voor autistische kinderen
Lees ook:Druk op leraren wordt groter en groter
Lees ook:Steeds meer leraren onbevoegd voor de klas
Lees ook:Te weinig aandacht voor schoolkinderen door te veel probleemgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>