Wakkere baby heeft grote kans dik te worden

Een baby die meer wakker is dan slaapt, is al niet zo fijn, maar nu blijkt ook nog eens dat baby's die minder dan twaalf uur per dag slapen, twee keer zo'n hoog risico lopen als peuter van drie te dik te zijn, dan zuigelingen die wel voldoende rusten. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Harvard dat dinsdag is gepubliceerd. Maar ja; wat kun je er aan doen?

Het negatieve effect van het slaapgebrek is bijzonder sterk bij peuters die meer dan twee uur per dag televisie kijken: het risico op overgewicht is dan bijna met de factor zes verhoogd. En daar is natuurlijk weer wel wat aan te veranderen…

Lees ook:Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter
Lees ook:Laat peuters niet teveel tv kijken: het levert gedragsproblemen op
Lees ook:Moeder dik? Dan kind eerder dood…
Lees ook:Als crackbaby ter wereld gekomen en nu een ster (13 jaar oud!)
Lees ook:Kinderen van dikke moeders eerder dood

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wakkere baby heeft grote kans dik te worden

  1. Kora Meijer

    De hoeveelheid slaap die een baby nodig heeft op een dag bepaalt hij of zij uiteindelijk zelf, je kunt hem nu eenmaal niet op bed leggen en hem laten slapen.. als hij wakker is, is hij wakker. Wat WEL van belang is, is dat hij voldoende beweging krijgt zodra hij kan bewegen. Een wakkere dreumes kan gemakkelijk een uur (langer) wakker gehouden worden voor de TV terwijl hij eigenlijk zijn slaap hard nodig heeft.. Het TV kijken zie ik als een groter probleem dan minder dan gemiddeld slaap nodig hebben van nature.. De TV is niet het beste speelgoed voor jonge kinderen. Kijk voor leuk speelgoed zonder batterijen eens op http://www.apekoppies.nl zij hebben bijvoorbeeld skippybeestjes waar je dreumes lekker zijn energie op kwijt kan en ook nog eens zijn bottenstructuur en zijn spieren verstevigd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>