Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding

Jonge moeder hebben het een stuk sneller gehad met borstvoeding dan moeders die wat ouder zijn, zo blijkt uit de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna veertig procent van de moeders in de leeftijd van 35 tot 44 jaar geeft baby's van zes maanden nog borstvoeding. Bij jonge moeders (15 tot 24 jaar) is dit percentage een stuk lager: 23 procent.

Het aantal vrouwen dat borstvoeding geeft is de laatste jaren gestegen. Begin jaren negentig kreeg tweederde van de zuigelingen direct na de geboorte borstvoeding. In 2006 waren dit er volgens het CBS drie op de vier.

Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe meer vrouwen hun kind de borst geven, zo blijkt uit het CBS onderzoek. Van de groep hoogopgeleide vrouwen voedt 45 procent hun baby van zes maanden met de borst. Bij laagopgeleiden is dit 26 procent.

Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
Lees ook:Ouders: geef je kind echt niet te snel vast voedsel!
Lees ook:Tongoperatie helpt baby bij borstvoeding
Lees ook:20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding
Lees ook:Borstvoeding voorkomt gezondheidsproblemen moeder

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding

  1. Mandy Lactivist

    Mee eens, gelukkig heb ik een aantal voorbeelden van jonge mama’s op mijn lactivistenforum (leeftijden 20 tot 22 jaar) die al meer dan een jaar voeden of gevoed hebben, deze meiden stellen het voorbeeld :-D

      /   Reply  / 
  2. Dong Dermady

    It is a really excellent read for me, must admit that you are one of the best bloggers I have seen. Thanks for writing this enlightening article Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding | Kinderspul. Carry on the nice work, I have added you to my blogroll.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>