20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding

Meer dan de helft van de vrouwen die borstvoeding hebben gegeven, had dit langer willen doen, blijkt uit een onderzoek van TNO samen met de Verloskunde Academie in Amsterdam. En daar kan vast wat aan gedaan worden, zal de conclusie zijn. Dus wordt er gewerkt aan een plan om kinderen langer aan de borst te houden. 

Tweederde van de vrouwen is teleurgesteld over hoelang zij borstvoeding gegeven hebben. Eén op de vijf vrouwen zelfs zeer teleurgesteld. De onderzoekers vroegen drie jaar na de bevalling aan 1300 vrouwen hoe zij hun kraamperiode ervaren hebben. Deze ontevredenheid geeft aan dat de begeleiding en ondersteuning bij het geven van borstvoeding beter kan.

TNO pleit daarom voor een landelijke richtlijn borstvoeding die alle zorgverleners verbindt. Bij de begeleiding spelen kraamverzorgenden, verpleegkundigen en verloskundigen, artsen en specialisten in het ziekenhuis een rol. Deze zorg moet goed op elkaar afgestemd zijn om tegengestelde adviezen aan moeders te voorkomen.
 
Eén groep vrouwen bleek ook opgelucht na het stoppen met borstvoeding geven. De onderzoekers interpreteren dit als teken dat het geven van borstvoeding door hen als een last wordt ervaren.

 • Reacties op dit bericht? Mail de redactie.
 • Altijd op de hoogte met de gratis NU.nl/nieuwslezer
 • Onderweg op de hoogte blijven? Ga naar NU.nl/pda
 • NU.nl homepage
  • –>

   Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
   Lees ook:Val je nou wel of niet af door borstvoeding te geven?
   Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
   Lees ook:Daarom stoppen moeders vroegtijdig met borstvoeding
   Lees ook:Borstvoeding goed ter voorkoming van infecties

   Geen reacties // Reageer

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

   Naam

   Website

   Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

   De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>