Ga met je kinderen naar De Nieuwe Wildernis!

Nog een paar dagen en dan is De Nieuwe Wildernis in de bioscoop te zien. Het uitgelezen moment om je kinderen te laten zien dat er in Nederland ook een prachtige natuur is (en ik denk dat je er zelf ook versteld van zult staan!) In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen.

Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘circle of life’ of ‘kringloop van het leven’ in de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

Ga er heen, de 26ste september! Educatief en ontzettend indrukwekkend!

Lees ook:Muy Malo lijkt de winter 2010 dragelijk te maken
Lees ook:De natuur? Het kan het hedendaagse kind nauwelijks nog boeien!
Lees ook:Zomerkinderen sterker en langer
Lees ook:Logeren bij de boswachter: hoe leuk is dat?
Lees ook:Hier is de wintercollectie van LoveStation22!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>