Frankrijk wil babytelevisie verbieden

Als het aan de Franse overheid ligt kijkt geen enkel kind onder de drie jaar nog meer televisie. Dit verbod wordt vanaf 1 november van kracht. Parijs heeft een verbod ingesteld voor televisieprogramma's voor kinderen jonger dan drie jaar. Pffff… Zou dat echtz oveel kwaad kunnen? Ik weet nog wel dat ons zoontje helemaal flabbergasted naar de Teletubbies kon kijken toen hij nog in zijn wipstoel zat. Nu, 7 jaar later lijkt hij er geen schadelijke gevolgen aan te hebben ondervonden.

De Franse Audiovisuele Raad (CSA) meent dat menselijk contact veel beter is voor de ontwikkeling van baby's dan het kijken naar de televisie. Dit meldt het AD. Volgens de raad tast televisiekijken de ontwikkeling van een dreumes aan en leidt dit mogelijk tot taalachterstand, passiviteit, slaap- en concentratieproblemen.

De buitenlandse 'babyzenders' vallen buiten het verbod omdat de Franse overheid geen wettige middelen heeft deze te verbieden. Deze zenders moeten dan wel de waarschuwing 'televisie kijken kan de ontwikkeling van kinderen onder de drie jaar verstoren' bij hun uitzendingen vermelden. Ook mogen ze hun programma's niet meer aanprijzen als zijnde educatief of pedagogisch.

Ouders zouden, volgens het ministerie van Volksgezondheid, deze babyprogramma's alleen maar gebruiken om hun kinderen in slaap te krijgen. In ons land heb je de zender Nickelodeon Junior die zich specifiek op deze groep zeer jonge kijkers richt.

Lees ook:Televisie kan kinderen flink schaden
Lees ook:Kinderen kijken massaal tv op kinderdagverblijven
Lees ook:Kinderen van drie tot vijf maximaal een uur per dag tv laten kijken
Lees ook:Frankrijk maakt korte metten met kinder Missverkiezingen
Lees ook:Met kinderen spelen draagt bij tot een snellere ontwikkeling

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frankrijk wil babytelevisie verbieden

  1. Lin

    Ik zou de tv toch niet zo gauw gebruiken om mijn kind in slaap te krijgen (wordt ie eerder hyper van). Tuurlijk moet je het niet overdrijven, maar ik geloof echt niet dat het kwaad kan dat ze naar PeuterTV kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>