Enig kinderen maken net zo makkelijk vriendjes

Goed nieuws voor bezorgde ouders van enig kinderen. Een kind alleen heeft het namelijk niet moeilijker om contacten te ontwikkelen. Recent Brits onderzoek bewijst dat het gebrek aan zusjes of broertjes geen effect heeft op de latere sociale ontwikkeling. En dat wordt toch wel algemeen aangenomen.Vaak wordt gedacht dat een kind alleen, het moeilijker heeft om op school of elders vriendjes te maken. Omdat enige kinderen gewend zijn alle aandacht alleen op te strijken, zouden ze minder goed kunnen delen en bijgevolg minder snel nieuwe vriendjes oprapen. Dat blijkt niet te kloppen. Onderzoekers aan de Ohio State University onderzochten 13.500 kinderen tussen 7 en 12 jaar. De kinderen werd gevraagd om lijstjes te maken van vriendjes en vriendinnetjes. Daaruit blijkt dat enige kinderen net zo vaak op het lijstje voorkomen als kinderen uit een groter gezin.
Volgens Socioloog Dr Bobbitt-Zeher krijgen enige kinderen genoeg mogelijkheden om hun sociale vaardigheden ten volle te ontwikkelen. Niet enkel op school, maar ook in sportverenigingen of jeugdbewegingen zijn er mogelijkheden om hun sociale ontwikkeling te ontwikkelen.

Lees ook:Zo belangrijk zijn de ouders van je kinds vriendjes
Lees ook:Moeders vinden vriendschappen kind belangrijker dan schoolprestaties
Lees ook:Anorexia al bij jonge meisjes te voorspellen
Lees ook:Kinderen krijgen concentratieproblemen door tv of gamen
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>