Babyboom na kredietcrisis in aantocht!

Schermafbeelding 2015-02-05 om 08.33.09Hielden we het maken van kindjes nog een beetje binnen de perken door de crisis, zijn we nu bezig met een inhaalslag. Want voor het eerst sinds 2009 is het aantal geboorten gestegen. Dankzij een gunstiger economisch klimaat zet die stijgende lijn de komende jaren naar verwachting door. Het aantal geboorten nam voor het eerst in vijf jaar weer toe tot 174.000, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Volgens het CBS is er sprake van een inhaalslag: vrouwen die het krijgen van kinderen uitstelden door de economische crisis, beginnen nu alsnog aan kinderen. Vooral het aantal vrouwen van 28 tot 33 jaar dat een kind kreeg, was in 2014 relatief hoog. Het is juist die groep die afgelopen jaren het krijgen van kinderen nog kon uitstellen, maar de tijd nu meer voelen dringen.

Lees ook:Minder kinderen door economische crisis
Lees ook:Crisis zet rem op geboorte kinderen
Lees ook:Meer kindertjes door strenge winter
Lees ook:Economische crisis ‘kost’ Nederland 38.850 kinderen
Lees ook:Waar blijven de baby’s in Duitsland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>