Hoe je je kind al met negen maanden zindelijk FLUIT!

In Vietnam hebben ze baby’s in recordtijd zindelijk weten te maken. Daar werden 47 baby’s en hun mama’s gedurende twee jaar gevolgd door een groep Zweedse onderzoekers. In Vietnam begint de potjestraining traditioneel al bij de geboorte en zijn luiers al overbodig na 9 maanden. Westerse kinderen daarentegen krijgen hun potjestraining pas later en zijn pas op 3- of 4-jarige leeftijd volledig zindelijk. Moeten wij niet ook toe naar de Vietnam-situatie?De techniek van de Vietnamese mama’s bleek gebaseerd te zijn op het aanvoelen wanneer het kind moet plassen. “Op zo’n moment maakt de mama een speciaal fluitend geluid, zodat de baby die twee dingen associeert, zegt onderzoeksleidster Anna-Lena Hellström van de Sahlgrenska Academy. “Die methode begint al bij de geboorte en wordt een steeds krachtiger communicatiemiddel tussen moeder en kind.”
Volgens de studie zien mama’s na drie maanden al vooruitgang bij hun kind. Na negen maanden kunnen de meeste baby’s hun potje alleen gebruiken, op voorwaarde dat ze er door het gefluit aan herinnerd worden. Op tweejarige leeftijd kunnen ze zelfs al hun toiletbehoeften zelf aanpakken.
Bovendien blijkt die vroegere zindelijkheid door het kleinere aantal luiers niet alleen goed te zijn voor je portemonnee, maar ook voor de gezondheid van je kind. Het vermogen om je blaas te controleren vermindert namelijk het risico op een urineweginfectie. “En we stelden vast dat Vietnamese baby’s hun blaas veel effectiever legen dan westerse baby’s. Dat bewijst dat het de potjestraining is die de controle over je blaas geeft, niet je leeftijd”, aldus professor Hellström. De studie ‘Vietnamese Mothers’ Experiences with Potty Training Procedure for Children from Birth to 2 Years of Age’ werd gepubliceerd in het ‘Journal of Pediatric Urology’.

Lees ook:Te laat zindelijk maken geeft ellende op latere leeftijd
Lees ook:Peuters stellen zindelijk worden steeds langer uit
Lees ook:Een half jaar oud en zindelijk…. Het kan!
Lees ook:Kinderen lopen veel te lang in luiers rond
Lees ook:Infant Potty Basics: hang je pasgeborene boven het potje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>