Kinderen kunnen niet zo goed zwemmen als wij denken

Onze zoon van nu negen mocht direct na het behalen van zijn A-diploma van de KNO-arts niet meer zwemmen. Buisjes in zijn oren hadden gaten in zijn trommelvliezen gemaakt; uit het bad blijven zou erger voorkomen, vertelde de arts. En dus haalde hij nooit zijn B of C met als gevolg dat hij nu onzeker is met zwemmen en het eigenlijk ook helemaal niet zo goed kan. Zonde he… Maar ook gevaarlijk… En dus laat ik ‘m na de zomervakantie (eerder kon helaas niet) alsnog zijn B halen. En tot die tijd houd ik ‘m heel goed in het oog, iets wat volgens de Reddingsbrigade Nederland veel meer ouders moeten doen.De reddingsbrigade moest tijdens het warme weer ruim zevenhonderd keer uitrukken op en rond het water, lees ik in De Telegraaf. De meeste zwemmers die in de problemen kwamen, waren kinderen. Ook brachten de hulpverleners bijna honderd vermiste jongens of meisjes terug bij hun ouders of begeleiders. „Het aantal vermissingen ligt nog steeds rond het hoge gemiddelde van vorig jaar”, liet een woordvoerder maandag weten. De reddingsbrigade hoopt deze zomer dat aantal naar beneden te krijgen door polsbandjes uit te delen, waarop ouders hun telefoonnummer kunnen schrijven.
Veel kinderen onderschatten volgens de woordvoerder de risico’s van open water, terwijl de omstandigheden toch echt compleet anders zijn dan in een zwembad. Zij kregen kramp of werden onwel. Dat komt omdat ze conditioneel tekortschieten of door het koude water. Veel kinderen hadden alleen diploma A of konden soms zelfs nog helemaal niet zwemmen.  Daarbij gaat het toezicht van de ouders achteruit. „Zij hebben meer afleiding op het strand zoals de laptop of de i-phone”, aldus de zegsman.

Lees ook:Ouders; let op je kinderen op het strand!!!
Lees ook:Alarm: A-diploma is niet voldoende om goed te kunnen zwemmen
Lees ook:900 kinderen raken jaarlijks zoek op strand
Lees ook:Kind van nu kan niet zo goed zwemmen…
Lees ook:70% meer kids zoek op strand door bellende en sms’ende ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>