Zwemlessen voor baby’s hebben indrukwekkende fysieke voordelen

Sinds een paar maanden zit onze dochter van bijna zes op zwemles. We hebben daar heel bewust wat langer mee gewacht, omdat we bij onze oudste zoon hebben gemerkt dat kinderen van veir vaak helemaal nog niet toe zijn aan zwemmen, waardoor de lessen nog langer duren dan normaal al het geval is. Maar nu lees ik het volgende op HLN: Baby’s leren zwemmen als ze slechts een paar maanden oud zijn, heeft indrukwekkende fysieke voordelen. Het is gebleken uit Noors onderzoek. Zo hebben de baby’s een beter evenwicht en kunnen ze gemakkelijker voorwerpen vastgrijpen, dan de baby’s die niet leerden zwemmen. Nou het zal wel! Ik blijf bij mijn standpunt dat het beter is dat je wacht tot je kindje sterk genoeg is. Hermundur Sigmundsson vergeleijk 19 baby’s die vroeg leerden zwemmen met 19 baby’s die de zwemlessen niet kregen. Alle baby’s kwamen uit een vergelijkbaar gezin, waarbij de ouders eenzelfde opleidingsniveau en economische status hadden. De zwembaby’s kregen twee uur per week zwemles van een leeftijd van 2 à 3 maand tot 7 maand. Daarin leerden ze een salto doen op een drijvende mat, duiken onder water, van de rand in de zwembad springen en balanceren aan de hand van een onder om drijvende voorwerpen te vangen. Twee uur per week zwemles…voor een paar maanden oude baby…da’s toch belachelijk???
Op de leeftijd van vijf jaar werden de baby’s, kleuters ondertussen, terug getest. Ze moesten evenwichtsoefeningen doen, touwtje springen en een bonenzak vangen. De resultaten waren duidelijk: de zwembaby’s waren beter in de oefeningen die te maken hadden met evenwicht en reiken.
“Deze studie toont dat we nooit moeten onderschatten wat baby’s kunnen leren. Het is ongelofelijk spannend wat een specifieke training bij jonge baby’s als impact kan hebben later in het leven. Ontwikkeling is duidelijk een dynamisch spel tussen volwassen worden, groeien, ervaren en leren. Laten we dat leerproces nooit onderschatten!”

Lees ook:Zwemles ouderwets
Lees ook:Schoolzwemmen: binnenkort ‘verleden tijd’, zo lijkt wel
Lees ook:Huilend leren zwemmen
Lees ook:Zwemles
Lees ook:Alarm: A-diploma is niet voldoende om goed te kunnen zwemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>