Hip in de VS: babyoppas voor rustige nachten

Ik vind het ziek. Weinig dingen zo leuk (hoewel het natuurlijk wel irritant is dat je slaap ervoor onderbroken wordt) als je pasgeboren baby die je 's nachts in je armen ziet genieten van een voeding. In Amerika zitten ze niet op dat gedoe te wachten. Daar is het helemaal hip een nacht Tippi Wan in te schakelen voor deze klus. Goed voor de band met je kind!

In Amerika maken organisaties als Nanny Association en Philadelphia Nanny Network furore. Zij bezorgen kersverse ouders een nachtoppas. Deze verzorgt de baby enkel tijdens de nacht zodat koppels een hele nacht kunnen doorslapen, meldt De Telegraaf. "De vraag naar dit nieuw soort oppas is ontstaan in grote steden", zegt mede-eigenaar van de twee organisaties Wendy Sachs. "Daar vind je veel mensen die er pas wonen en er geen familie of vrienden hebben om hen te helpen."

Deze trend maakt duidelijk dat de houding tegenover de opvoeding van hun kroost aan het veranderen is. Als ouders hulp van buitenaf moeten inschakelen zien ze dit niet meer als verwaarlozing van hun kinderen. Het is voor hen een noodzaak, geen luxe. "Het is allemaal begonnen bij gezinnen met twee- of meerlingen. Maar nu zien ook ouders van een baby het nut van dit soort oppas in", aldus Sachs.

Deze 'nanny's' doen shifts van 10 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens. Hun takenpakket bestaat uit de baby in slaap krijgen, eten geven en het sussen van de baby tijdens nachtelijke huilsessies.

Lees ook:Kinderoppas gezocht voor adelijke families
Lees ook:Nieuwe baby houdt je anderhalve maand uit je slaap
Lees ook:Wie heeft de allerbeste oppas van het jaar? Nomineer hem of haar!
Lees ook:Wat doen we; een nanny of een manny?
Lees ook:Ouders liegen over baby’s slaapgewoonten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>