Nieuwe baby houdt je anderhalve maand uit je slaap

Schermafbeelding 2013-09-19 om 09.51.15Er staat ons een mooie tijd te wachten. We krijgen een baby en….weinig slaap. Want ouders verliezen bijna anderhalve maand slaap in het eerste levensjaar van hun pasgeboren kind, zo lees ik net op nu.nl. Dat is heel wat! Nou heb ik gelukkig al twee kinderen, waardoor ik weet dat je van dit soort berichten ook niet teveel in paniek moet raken. Nee, je slaapt niet meer zoveel als je voorheen deed, maar ik had ook zeker niet het idee dat ik niet meer aan mijn nachtrust toekwam!De respondenten van een onderzoek door een matrassenfabrikant missen het meeste slaap door hun kind ‘s nachts voeding te geven. Bijna zeven op de tien ouders ziet dit als belangrijkste oorzaak voor slaapgebrek, zo meldt Daily Mail. Op de tweede plaats (57 procent) staat het kind te kalmeren als het huilt, gevolgd door het continu piekeren over de veiligheid van de baby tijdens de nachturen (45 procent). Daarnaast zien de ouders alle nieuwe indrukken die het ouderschap met zich meebrengt als boosdoener voor slapeloosheid.
Gemiddeld kregen de respondenten slechts 5,1 uur slaap per nacht in het eerste levensjaar van hun kind. Met de aanbevolen hoeveelheid van acht uur slaap per nacht, verliezen nieuwe ouders iedere nacht 2,9 uur slaap. Dit staat gelijk aan 1.055,6 uur per jaar, ruim zes weken. Volgens het bedrijf slapen mensen gemiddeld 2.857 uur per jaar, wat gelijk staat aan ongeveer 118 volle dagen. Iemand die de leeftijd van 80 jaar bereikt, slaapt hiermee bijna 26 jaar.In het onderzoek werd ook gekeken hoe vaak getrouwde stellen elkaar wakker maakten. Gemiddeld gebeurt dit twee keer per week, wat resulteert in 109 keer gewekt worden in een jaar. Snurken werd als meest voorkomende wekmethode genoemd.

Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Een baby kost je twee maanden slaap…
Lees ook:Ouders liegen over baby’s slaapgewoonten
Lees ook:Laat je baby alleen in het eigen bedje slapen!
Lees ook:Een derde van alle kinderen heeft slaapproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>