Voorzitter UEFA wil kinderen inzetten om voetbalgeweld tegen te gaan

Je vraagt je af of die man wel helemaal wijs is: De voorzitter van de UEFA, Platini, wil meer kinderen naar de stadions halen om het voetbalgeweld tegen te gaan. Zal die man zich beseffen wat hij zegt? Kinderen het stadion in? Lijkt me niet. Een voetbalstadion is geen omgeving voor een kind, en al helemaal niet als er zich hysterische rellen voordoen. Zo nu en dan mag onze 6-jarige zoon mee naar Feyenoord, maar eigenlijk ben ik er op tegen. Ze horen en zien er dingen die een kind helemaal niet hoort te zien. De liedjes die worden gezongen hoort een kind niet te horen. En de agressie die de supporters uitten horen kinderen niet te zien. Nee sorry Platini, los je eigen rotzooi maar op, maar laat de kinderen daar buiten!

Kinderen in de stadions zou volgens Michel Platini de oplossing zijn om het voetbalgeweld tegen te gaan. De nieuwe voorzitter van de UEFA roept in de Italiaanse krant Il Giornale iedereen op om een kind mee naar het stadion te nemen. "Kinderen zijn het beste tegengif", aldus de Fransman die daarmee reageert op de supportersrellen in Italie waarbij afgelopen weekeinde één dode viel te betreuren. 
Platini denkt dat kinderen de voetbalfans en ook hooligans aan het denken zetten. "Mensen zullen eerder tot tien tellen alvorens zij hun handen gebruiken of hun stem verheffen." (Yeah right!) Ook pleit de UEFA-preses voor hogere straffen. Hij vindt dat de geweldplegers voor langere tijd achter de tralies moeten verdwijnen en daarna ook nooit meer één stap in een voetbalstadion mogen zetten. (Dit lijkt me dan weer een beter plan!)

Lees ook:Kinderen lezen omvolwassen voetbalsupporters de les
Lees ook:Ga voetballen met PLAYMOBIL
Lees ook:Hoort jouw kind stemmen in het hoofd?
Lees ook:Kids vloeken in de nieuwe Smart commercial
Lees ook:Zeven weken oude baby zegt ‘hello’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>