Samenwonen leidt meestal niet tot huwelijk

Het merendeel van de vrouwen gaat eerst ongehuwd samenwonen. Een deel treedt later alsnog in het huwelijk of geeft aan dat in de toekomst te willen gaan doen. Een steeds groter deel wenst echter ongehuwd te blijven samenwonen. Bron: CBS

Wat doe je zelf? Samenwonen, trouwen, samenwonen om later te gaan trouwen of juist niet…? Verandert het krijgen van kinderen iets aan je mening? Reageer!

Uit onderzoek blijkt dat eind jaren zestig negen op de tien vrouwen trouwden zonder eerst te hebben samengewoond. Dit aandeel is sindsdien sterk gedaald. Tegenwoordig trouwt nog maar één op de tien vrouwen zonder vooraf te hebben samengewoond.

Op 1 januari 2005 telde Nederland bijna 750 duizend paren die niet-gehuwd samenwonen. Van de paren die in het begin van deze eeuw ongehuwd zijn gaan samenwonen, verwacht bijna de helft niet te gaan trouwen.

Lees ook:35.000 kinderen maakten in 2007 een scheiding mee
Lees ook:Steeds meer kinderen ‘buiten het huwelijk’ geboren
Lees ook:Vrouwen met kinderen gemiddeld vier kilo zwaarder…
Lees ook:Veel moeders gaan het liefst op vakantie zonder hun kinderen
Lees ook:Kinderen slecht voor huwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>