Straling mobieltjes en wifi lijkt niet slecht voor kinderen

Er is geen bewijs dat elektromagnetische velden van mobieltjes en wifi-netwerken slecht zijn voor de hersenen van kinderen. Dat scheelt ons ouders weer een kopzorg. Wel is meer onderzoek nodig omdat nog relatief weinig over dit onderwerp bekend is, concludeert de Gezondheidsraad in een dinsdag gepubliceerde analyse. Omdat veel mensen zich zorgen maken over de gezondheidseffecten van elektromagnetische velden op kinderen, is de afgelopen jaren nieuw onderzoek gedaan naar het effect van deze velden op de ontwikkeling van de hersenen. “De kennis die nu beschikbaar is geeft geen aanleiding tot verontrusting.” Wel wordt een van de blootstellingswaarden vanwege ‘nieuwe inzichten’ bijgesteld. Dat heeft volgens de raad weinig gevolgen, omdat de sterkte van de elektromagnetische velden in de openbare ruimte nergens hoger is dan de nieuwe waarde.

Lees ook:Meer kans op astma kind bij gebruik föhn, magnetron en stofzuiger
Lees ook:Borstvoeding kan miljoenen levens redden
Lees ook:Kinderen hebben een maand nodig om te herstellen van vakantie
Lees ook:Rokende kinderen (12-16 jaar) lopen extra gezondheidsrisico’s
Lees ook:Kinderen gebruiken mobiele telefoons veiliger dan volwassenen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Straling mobieltjes en wifi lijkt niet slecht voor kinderen

  1. johan

    Typisch weer dit. Zeker weer een kop van de overheid om geen miljardenclaim aan de broek te krijgen van de telco’s o.a. vanwege afspraken die nog stammen uit de tijd rondom de umts veilingen. Als er had gestaan, ‘wel slecht’ had dat de lading veel beter gedekt. In het onderzoek wordt terloops vermeld dat de norm is verlaagd, vast niet omdat eea onschadelijk is…. De straling is wel degelijk slecht, blijkt uit tal van GROOTSCHALIG o.a. WHO onderzoek ( http://www.scientias.nl/gsm-vergroot-kans-op-hersentumor/23373 en http://www.scientias.nl/mobieltjes-zijn-misschien-kankerverwekkend/32382). Dat er meer onderzoek moet komen is ook helder (http://www.scientias.nl/is-de-straling-van-de-gsm-dan-toch-schadelijk/30265 en http://www.scientias.nl/mobieltje-verandert-hersenactiviteit-maar-is-dat-erg/25891 en http://www.scientias.nl/straling-van-gsm-verwart-de-bij/31307) .

    We blijven echter onder de norm, wat dat ook mag betekenen. Er zal vast geen onderzoek geweest zijn dat een groep kinderen van 7 tot 17 getest heeft op mobiel telefoon gebruik en vervolgens op het %tumoren heeft onderzocht… Maar ja zo gaat dat, geen technologische vooruitgang zonder slachtoffers, wie weet nog van de loodhoudende benzine die de hersenen van tal van kinderen heeft beschadigd. Wees in ieder geval eerlijk en open over risico’s ipv dit soort propaganda.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>