Minder kans op borstkanker bij jonge meisjes met vet op de botten

Wanneer meisjes op hun zevende mager en groot zijn, hebben ze na de menopauze een grotere kans op borstkanker dan hun leeftijdsgenootjes met wat meer vet op de botten. Brrr… Nou ja, statistisch dan. Laten we nou niet meteen in paniek raken als onze dochters lange dunne slierten zijn… Toch? Dit blijkt uit onderzoek van het Zweedse Karolinska Institutet. De onderzoekers bekeken de gegevens van bijna 3000 vrouwen met borstkanker en ruim 3000 gezonde vrouwen.
Hieruit bleek dat het aantal gevallen van borstkanker groter is bij vrouwen die op 7-jarige leeftijd groot en mager waren. De onderzoekers zijn verbaasd over de uitkomsten, omdat een hoog geboortegewicht en overgewicht op latere leeftijd juist wordt geassocieerd met een grotere kans op borstkanker.
Ze benadrukken dan ook dat meer onderzoek nodig is voor een precieze verklaring. Het onderzoek verschijnt op de internetsite van het wetenschappelijke tijdschrift Breast Cancer Research.

Lees ook:Grote baby verhoogt kans op borstkanker
Lees ook:Zware zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Laag gevoel van eigenwaarde zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Overgewicht hangt samen met vroeggeboorte: groot probleem!
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op astma bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>