Wat jouw vet met de ontwikkeling van je baby te maken heeft…

Breaking news: de rondingen van een vrouw zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Onderzoekers van de universiteit van Pittsburgh hebben ontdekt dat de hersenen van een baby zich vooral ontwikkelen dankzij het heup- en billenvet van de moeder, met name in de periode waarin zij borstvoeding geeft. In The Sunday Times wordt uitgelegd hoe dit zit. “Het vet op die plekken is een opslagplaats voor de vorming van babyhersenen. Er is veel vet nodig om een zenuwstelsel te maken en deze vetcellen zijn ook nog eens rijk aan docosahexaeenzuur (DHA), dit is een belangrijke bouwsteen voor het menselijke brein. Het lijkt erop dat vrouwen zo zijn gegroeid dat ze die vetten vasthouden tot de baby er is.”
Menselijk vet bevat minder dan 1 procent DHA en daardoor moet er dus voldoende vet op voorraad zijn. Volgens  onderzoeker Lassek verklaart dit waarom vrouwen vrij veel vet op de botten hebben. “Zoogdieren hebben gemiddeld 5 tot 10 procent vet, vrouwen hebben gemiddeld 30 procent. Zo is er voldoende DHA aanwezig waardoor de hersenen van je kleintje zich kunnen ontwikkelen.” DHA is een van de belangrijkste vetzuren voor de ontwikkeling van je hersenen maar is ook een belangrijk onderdeel van je netvlies. Ook zouden supplementen met DHA het risico op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen. Een tekort aan DHA wordt vaak geassocieerd met ADHD, de ziekte van Alzheimer en depressie. Het zit vooral in vette zeevis, zoals de Europese zalm. Visolie is dan ook de voornaamste voedingbron van DHA. Tegenwoordig zijn er verschillende supplementen met DHA erin te vinden, denk aan bijvoorbeeld visolie capsules.

Lees ook:Dikkere baby’s voor moeders die multivitamines slikken
Lees ook:Laat je kinderen beter lezen en leren met visolie
Lees ook:ADV: “Dat lust ik niet…”
Lees ook:Kinderen worden slimmer door ijzer en foliumzuur tijdens zwangerschap
Lees ook:Zwangere vrouwen: heb géén angst voor wat dan ook!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>