Geef je kind niet te lang de fles!

Peuters die lang de fles krijgen voor het slapen gaan hebben een grotere kans op overgewicht op latere leeftijd. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. Jammer hoor, daar gaat een fijn momentje met je kind ‘s avonds. Althans, dat vond ik altijd heel gezellig… Dreumessen die regelmatig nog een fles melk krijgen op tweejarige leeftijd hebben 30 procent meer kans op overgewicht als ze vijfenhalf jaar oud zijn. Aan het onderzoek werkten bijna 7000 kinderen mee. De wetenschappers keken naar het gewicht van de kinderen bij een leeftijd van negen maanden, twee, viereneenhalf en vijfenhalf jaar. De onderzoekers waarschuwen ouders er dan ook voor hun kind niet te lang flesvoeding te geven zodra zij vast voedsel eten en met zes maanden de fles af te gaan bouwen.
Volgens de onderzoekers bevat een fles volle melk al 12 procent van de dagelijkse benodigde  hoeveelheid voeding die een dreumes tussen de een en twee jaar nodig heeft. De kans dat een kind te veel voeding krijgt op een dag is dan ook groot als hij of zij daarnaast ook vast voedsel eet. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Pediatrics.

Lees ook:Gewone melk en vast voedsel juist goed als de baby 4 maanden is
Lees ook:Ouders: geef je kind echt niet te snel vast voedsel!
Lees ook:Geef je kind niet te vroeg vast voedsel en voorkom verhoogd risico op overgewicht
Lees ook:Vast voedsel voor baby’s al met vier maanden geven
Lees ook:Moeders praten hun kinderen massaal voedselallergie aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>