Sinterklaas en mini-pony’s in Hermitage Amsterdam

image003Op woensdag 2 en zaterdag 5 december van 11 tot 17 uur organiseert de Hermitage Amsterdam de Sint & Pieten Academie, waarbij kinderen gratis een rondje kunnen rijden op mini-pony’s, een Sint & Pieten Diploma halen en meedoen aan de fotowedstrijd, waarmee zij onder andere hun eigen kinderfeestje kunnen winnen. Op woensdag 2 december om 13.30 uur zal Sinterklaas een bezoek brengen aan de Hermitage, waarbij hij de eerder gemaakte Nachtwacht met Pieten in het gebouw zal onthullen. De Goedheiligman maakt op woensdag 2 december van de gelegenheid gebruik om kunstwerken van zijn geboortegrond te bekijken in de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya.

Foto Charles van Gelder


Het is de langverwachte kunsttentoonstelling van Spaanse Meesters uit de Hermitage St.-Petersburg. Niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje.

De late zestiende en de zeventiende eeuw gelden als de Gouden Eeuw van de Spaanse schilderkunst. Beïnvloed door de Italianen ontwikkelden schilders als El Greco, Ribera en Zurbarán een herkenbare Spaanse karakteristiek, met nog intensere licht-donkercontrasten. Hun werken, vaak in opdracht van koning en kerk, ademen het temperament en de trots van het Iberische schiereiland. Murillo en vooral Velázquez voegden daaraan hun eigen handschrift toe. Later trad het al even imponerende talent Goya in hun voetsporen met een confronterend realisme. De Spaanse kunst, van van El Greco tot Picasso, vormt een uniek hoofdstuk in de kunstgeschiedenis. Van 28 november tot en met 29 mei 2016 geven meer dan honderd topwerken daarvan een krachtig beeld.

Lees ook:Esmée van Kampen ontvoert Sinterklaas in nieuwe Nickelodeon-serie
Lees ook:Sint en Piet nemen nostalgisch Familiepretpark over
Lees ook:De Club van Sinterklaas Feesttoer 2013
Lees ook:Vier Sinterklaas met Bobbi met extra schoenzetkalender
Lees ook:Kelkka, de bolderkar van 2014! Vervoer je kids in stijl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>