Het Zuiderzeemuseum bekijken vanuit een luchtballon

Luchtballonnen hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht op kinderen. Op die van mij althans wel. Er is wat afgeschreeuwd vanaf de achterbank: 'PAPA! MAMA! Een luchtpaplon!' (want als je het nog niet goed kunt zeggen, maak je maar op een andere manier duidelijk dat je ouders echt even moeten kijken) Jouw kind ook helemaal gek van luchtbalonnen? Combineer dan eens het Zuiderzeemuseum met een ballonbeleving.

Van 1 juli tot en met 26 augustus is het mogelijk om met een luchtballon tot 35 meter boven het museum op te stijgen. Op het hoogste punt aangekomen kun je genieten van het uitzicht over het levendige Museumpark, Enkhuizen en het IJsselmeer. Op 12 augustus staat het museum bovendien geheel in het teken van Suske en Wiske en het weekend daarop zijn er verschillende activiteiten in het kader van het Fries Maritiem Weekend.

Door met de luchtballon vanuit het Zuiderzeemuseum op te stijgen beleef je het nieuwste luchtvaartavontuur van Nederland. Samen met je partner, vriend, vriendin of kind word je in een tuigje aan de luchtballon gehangen. De ballon wordt vervolgens met een computergestuurde elektrische lier opgelaten naar een duizelingwekkende hoogte van 35 meter, vanwaar je enkele minuten van het prachtige uitzicht kunt genieten. Enige tijd later begint de afdaling, tot je weer veilig landt op het mobiele lanceer- en landingsplatform om het museum te voet verder te verkennen.

Op zondag 12 augustus is het extra leuk het museum met kinderen te bezoeken, want dan wordt hier alweer voor het tweede achtereenvolgende jaar de nationale Suske en Wiske-dag georganiseerd. Op het programma staan, naast de feestelijke ontvangst van de ‘echte’ Suske, Wiske, Lambik, Jerommeke en tante Sidonia, verschillende speurtochten, workshops en megaspelen. Bovendien zijn er swingende optredens van onder meer Bastiaan en Moes (ZOOP!) en de meiden van KUS.

Het weekend van 18 en 19 augustus voert Friesland de vlag in het Zuiderzeemuseum. Het schip ‘Tjet Rixt’, de oudste nog varende boeier in Nederland, is het stralende middelpunt tijdens het Fries Maritiem Weekend. Behalve de Tjet Rixt zijn er nog meer boeiers en andere historische Friese schepen in de haven van het Museumpark. Er is Friese muziek en bijpassend eten en drinken. Ondertussen houden uw kinderen zich bezig met een wedstrijdje ‘klompkesilen’.

Het Zuiderzeemuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is € 6,90 en vanaf 13 jaar zijn de kosten € 11,50. Nieuw dit jaar is de gezinsprijs van € 25,- (twee ouders en maximaal drie kinderen van 4 t/m 12 jaar). Een vlucht met de luchtballon (onder voorbehoud van weersomstandigheden) kost € 2,50 per persoon. Op 12 augustus (Suske en Wiske-dag) gelden aangepaste entreeprijzen van € 5,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 10,- voor mensen vanaf 13 jaar. Surf voor actuele informatie naar www.zuiderzeemuseum.nl.

Lees ook:Suske en Wiske leren kinderen veilig internetten
Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Dagje uit? Zuiderzeemuseum met kinderen een echte aanrader!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Zuiderzeemuseum bekijken vanuit een luchtballon

  1. Marion

    Mijn zoontje (3) is helemaal gek van luchtbalonnen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>