Sterren voor de klas; nieuw programma op Nederland 2

We hebben weer een leuk televisieprogramma in het vooruitzicht, althans, dat lijkt mij. In de nieuwe driedelige Teleac-serie ‘Sterren voor de Klas’ kruipen bekende Nederlanders in de huid van leraar. Ze gaan de uitdaging aan om binnen slechts één week in de rol van docent te groeien. Sterren voor de klas is vanaf zondag 21 september te zien op Nederland 2. Lijkt mij leuk! Wel jammer dat het slechts drie afleveringen betreft, maar ik gok bij succes op meer.

Elke aflevering van Sterren voor de Klas begint met een terugblik op het schoolleven van twee BN’ers. De kijker krijgt te zien welke scholen de bekende Nederlanders als kind of als puber bezocht hebben en welke herinneringen ze eraan over hebben gehouden. Zouden zij het lesgeven op dezelfde manier aanpakken als hun leraren van toen? Via verborgen camera’s zien de kijkers hoe de sterren het er op hun eerste dag als docent voor de klas vanaf brengen. In de dagen die volgen, krijgen de bekende Nederlanders via een oortje tips van de echte docent ingefluisterd. Op de laatste dag van de week moeten ze het, net als op de eerste dag, weer helemaal alleen doen. Is er verschil te merken? Viel het de BN’ers mee of tegen om zelf voor de klas te staan?

Sterren voor de klas is vanaf zondag 21 september 2008 om 19.15 uur tot 19.40 uur te zien op Nederland 2.

Teleac zendt Sterren voor de Klas uit als aanloop naar de verkiezing van de Leraar van het Jaar. Op zondag 12 oktober (21.05 uur, Ned.2), aan het einde van de nationale onderwijsweek, worden de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo bekend gemaakt.

Lees ook:Goede leraar of lerares? 5 oktober
Lees ook:Helft ouders kan kind niet helpen bij huiswerk
Lees ook:Steeds meer leraren onbevoegd voor de klas
Lees ook:Meester beter dan juf voor jongetjes
Lees ook:Computeronderwijs met webcam voor autistisch kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>