Bibbers.nl: website voor kinderen met angstklachten

7 procent van de Nederlandse kinderen heeft last van angstklachten. Goede informatie en hulp, zeker specifiek voor kinderen, is er nog veel te weinig. Vandaar dat vandaag een website voor kinderen met angstklachten online is gegaan. De website www.bibbers.nl is ontwikkeld door de Angst Dwang en Fobie stichting (ADF). Via de website kunnen kinderen spelend allerlei informatie vinden over angst en krijgen ze tips.

Ook kunnen kinderen de site samen met hun ouders ontdekken. Naast een uitleg over allerlei vormen van angst kunnen ouders ideeën op doen hoe hun kind te helpen. Met de site wil de stichting angstproblemen bespreekbaar maken en uit de taboesfeer halen.

Volgens de ADF is angst een onderschat probleem en als mensen te lang rond blijven lopen met klachten kunnen er allerlei vervelende gevolgen ontstaan. Ze kunnen bijvoorbeeld depressief raken of een burn-out krijgen.

Lees ook:Disney lanceert website voor ouders
Lees ook:Website voor geadopteerde kinderen in de lucht!
Lees ook:Stichting Semmy
Lees ook:Moeders: te druk (in je hoofd)? Help jezelf online!
Lees ook:Website De Leukste Kinderen is vernieuwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>