YouTube voor kinderen gelanceerd

In navolging van het megasuccesvolle YouTube, heeft de Belgische kinder- en jongerenzender Ketnet een online tool gelanceerd waarmee kinderen vanaf acht jaar zelf filmpjes kunnen maken en publiceren op het web. Het programmaheet Toyinima.

Met Toyinima kunnen kinderen kiekjes die ze met hun webcam of digitale camera hebben gemaakt achter elkaar monteren om zo een verhaal op te bouwen. 

 

 

Er kan zelfs muziek en geluid toegevoegd worden. Zodra een filmpje gepubliceerd wordt, kunnen de kinderen elkaars werk bekijken en beoordelen. Alle filmpjes en reacties worden wel gescreend.

 

Volgens Bettina Geysen, directeur Nieuwe Media van de VRT, kunnen kinderen op deze manier leren omgaan met interactiviteit en multimedia op het internet, in een veilige omgeving. Toyinima zou ook moeten uitgroeien tot een heuse communitysite, zoals het succesvolle Ketnetkick.

Lees ook:Baby voor Jim Bakkum en Bettina Holwerda
Lees ook:Kinderen krijgen bijna allemaal wel te maken met online pesten
Lees ook:Bobbies Bioscoop: Leuk, makkelijk en veilig kinderseries kijken
Lees ook:Baby voor Jim Bakkum en Bettina Holwerda!
Lees ook:Helft jeugd kijkt dagelijks filmpjes op YouTube

1 Reacties // Reageer

One thought on “YouTube voor kinderen gelanceerd

  1. ahlam meisje

    heel leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>